top of page

Vrijwilligersmiddag bij De Warande zeer geslaagd

Op donderdag 14 september organiseerde Fietsmaatjes Oosterhout een gezellige middag voor al onze vrijwilligers. De middag stond in het teken van veiligheid: onderweg in het verkeer én het veilig omgaan met de duofiets.


Ruim 40 vrijwilligers kwamen ’s middags naar De Warande toe. Na de koffie en thee vertelden de heer en mevrouw Van Strien van Veilig Verkeer Nederland het een en ander over verkeersveiligheid aan de hand van een 20-tal multiple choice vragen. Dit leverde veel discussie op: wat is nu wettelijk de juiste handeling en wat is de gewenste handeling wat betreft de veiligheid? Voor iedereen een goed moment om na te denken wat hij/zij nog weet van zijn Veilig Verkeer lessen.


Na nog een rondje drank (gelukkig schonk De Warande ook 0% biertjes…) werden de vrijwilligers ingedeeld in groepen en kon er een parcours over het terrein van De Warande worden afgelegd. Bij ieder onderdeel stond een coördinator die uitlegde welke vaardigheid aan bod kwam: achteruit fietsen, slalommen, rondjes draaien met de fiets en al fietsend moest ‘de gast’ dribbelen met een bal.


Als laatste onderdeel konden de koppels een prachtig rondje over de wielerbaan van De Jonge Renner fietsen waarbij de deelnemers goed om zich heen moesten kijken. Er was namelijk een 8-tal items verstopt waar achteraf vragen over werden gesteld: opletten dus!


Aansluitend was er tijd om kennis met elkaar te maken en na te praten. Er werd afgesloten met een heerlijk buffet op het terras. Wij kijken terug op een zeer geslaagde, informatieve en gezellige middag.


Comments


bottom of page